Menu Content/Inhalt
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Robaczewska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 
WTOREK 18.02.2020
- ryż na rosole/500ml/
- ziemniaki/250g/
- kotlet drobiowy /150g/
- surówka z kapusty pekińskiej /150g/


ŚRODA 19.02.2020
- zupa kalafiorowa - krem z makaronem/500ml/
- ziemniaki /250g/
- kaszanka zasmażana z cebulką /180g/
- sałatka z ogórka kiszonego/150g/ 

CZWARTEK 20.02.2020
- zupa ogórkowa /500ml/
- ziemniaki /250g/
- klops smażony /150g/
- fasolka z bułką tartą/150g/

 
 
 PIĄTEK 21.02.2020
- barszcz ukraiński/500ml/
- ryż z cynamonem/300g/
- jogurt/150g/
 

SOBOTA 22.02.2020
- zupa pomorska/500ml/
- ziemniaki /250g/
- klops gotowany/150g/
- owoce/150g/

 
NIEDZIELA ,23.02.2020
- rosół z makaronem/500ml/
- ziemniaki /250g/
- udko pieczone/180g/
- kalafior z bułka tartą/150g/
 
 
 
PONIEDZIAŁEK 24.02.2020
- kapuśniak z kapusty kiszonej/500ml/
- kasza gryczana/200g/
- gulasz mięsno-jarzynowy/300g/
 
 Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »