Menu Content/Inhalt
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Robaczewska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 
SOBOTA 10.11.2018
- zupa pomorska /500ml/
- ziemniaki/250g/
- klops gotowany /150g/
- owoce/150g/
 
 
NIEDZIELA 11.11.2018
- rosół z makaronem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- udko pieczone /180g/
- marchewka z groszkiem /150g/
 
 
PONIEDZIAŁEK 12.11.2018
- zupa ziemniaczana z kluseczkami /500ml/
- kasza gryczana /200g/
- gulasz mięsno-jarzynowy /150g/
 
 
WTOREK  13.11.2018
- manna na rosole /500ml/
- ziemniaki /250g/
- kotlety drobiowe /150g/
- surówka z kapusty białej /150g/
 
 
ŚRODA 14.11.2018
- zupa jarzynowa /500ml/
- ziemniaki /250g/
- kaszanka zasmażana z cebulką /150g/
- ogórek kiszony /150g/
 
CZWARTEK 15.11.2018
- barszcz z makaronem /500ml/
- ziemniaki/250g/
- ryba smażona/150g/ 
- surówka z kiszonej kapusty /150g/
 
 
PIĄTEK 16.11.2018
- zupa owocowa/500ml/
- ziemniaki/250g/
- jajko  w sosie musztardowym/150g/
- marchewka /150g/
 
 
SOBOTA 17.11.2018
- zupa ziemniaczana /500ml/
- makaron/150g/
- pulpety w sosie pomidorowo-jarzynowym /200g/
 
 
NIEDZIELA 18.11.2018
- zupa pomidorowa z ryżem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- karkówka pieczona /170g/
- buraczki /150g/
 
 
PONIEDZIAŁEK 19.11.2018
- zupa ogórkowa /500ml/
- ziemniaki /250g/
- skrzydełko pieczone /180g/
- fasolka szparagowa z bułką tartą /150g/
 

 
 
Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »