Menu Content/Inhalt
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Robaczewska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 
WTOREK 26.03.2019
- zupa ogórkowa/500ml/
- ziemniaki /250g/
- schab gotowany /150g/
- sos chrzanowy /150g/
- surówka z kapusty czerwonej /150g/
 
 
ŚRODA 27.03.2019
- zupa pomidorowa z makaronem /500ml/
- gulasz z wątróbki wieprzowej /200g/
- buraczki /150g/

CZWARTEK 28.03.2019
- ryż na rosole /500ml/
- ziemniaki /250g/
- ryba smażona /150g/
- surówka z kapusty pekińskiej /150g/
 
 
PIĄTEK 29.03.2019
- zupa jarzynowa/500ml/
- ryż z cynamonem /300g/
- kompot /200ml/
 
 

SOBOTA 30.03.2019
- krupnik /500ml/
- klops gotowany /150g/
- makaron z sosem pomidorowo-jarzynowym /300g/

 
 
NIEDZIELA 31.03.2019
- zupa koperkowa z makaronem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- karkówka pieczona /180g/
- sałatka z ogórka kiszonego /150g/
 
 
PONIEDZIAŁEK 01.04.2019
- manna na rosole /500ml/
- ziemniaki /250g/
- fasolka po bretońsku /300g/
 

 
Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »