Menu Content/Inhalt
Strona Główna
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Ożyńska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 

WTOREK 26.05.2020

- zupa jarzynowa /500ml/

- ziemniaki /250g/

- cynadry /150g/

- buraczki /150g/

ŚRODA 27.05.2020

- zupa ogórkowa /500ml/

- ziemniaki /250g/

- schab gotowany /150g/

- sos chanowy /150ml/

Marchewka na ciepło /150g/

CZWARTEK 28.05.2020

- zupa pomidorowa z makaronem /500ml/

- ziemniaki /250g/

- kotlety pożarskie /150g/

- surówka z kapusty pekińskiej /150g/

 

 PIĄTEK 29.05.2020

- barszcz ukraiński /500ml/

- ryż zapiekany z jabłkiem /300g/

- jogurt /150g/


SOBOTA 30.05.2020

- zupa pomorska /500ml/

- ziemniaki /250g/

- klops gotowany /150g/

- owoce /100g/

 

NIEDZIELA  31.06.2020

- ryż na rosole /500ml/

- ziemniaki /250g/

- karkówka pieczona /180g/

- sałata ze śmietaną /100g/

 

PONIEDZIAŁEK 1.06.2020

- krupnik /500ml/

- ziemniaki /250g/

- ryba smażona /150g/

- surówka z kapusty białej /150g/

 
 
 
 Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »