Menu Content/Inhalt
Strona Główna
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Robaczewska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 
WTOREK 15.10.2019
- manna na rosole /500ml/
- ziemniaki /250g/
- karkówka pieczona /180g/
- brukselka z bułką tartą/150g/

 
ŚRODA 16.10.2019
- kapuśniak z kapusty białej/500ml/
- ziemniaki /250g/
- cynadry /180g/
- buraczki /150g/
 
 
CZWARTEK 17.10.2019
- zupa pomidorowa z ryżem/500ml/
- ziemniaki po nelsońsku /300g/
- maślanka /200ml/
 
 
 PIĄTEK 18.10.2019
- barszcz z makaronem/500ml/
- ziemniaki /250g/
- śledź w śmietanie /300g/
- kompot /200ml/
 
 
SOBOTA 19.10.2019
- krupnik /500ml/
- ziemniaki /250g/
- kiełbasa pieczona /150g/
- ogórek kiszony /150g/
 
NIEDZIELA 20.10.2019
- rosół z makaronem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- udko pieczone /180g/
- marchewka z groszkiem /150g/
 
 
 
PONIEDZIAŁEK 21.10.2019
- kapuśniak z kapusty kiszonej /500ml/
- kasza gryczana /250g/
- gulasz mięsno-jarzynowy /300g/

 
 
 Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »