Menu Content/Inhalt
Strona Główna
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Robaczewska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 
WTOREK 19.02.2019
- zupa kalafiorowa z makaronem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- wątróbka smażona z cebulką/150g/
- buraczki /150g/

ŚRODA 20.02.2019
- ryż na rosole /500ml/
- ziemniaki /250g/
- żeberko pieczone /180g/
- kapusta  biała zasmażana/150g/ 

CZWARTEK 21.02.2019
- krupnik /500ml/
- ziemniaki /250g/
- pieczeń rzymska z warzywami /150g/
- brukselka z bułką tartą  /150g/
 
 
 
PIĄTEK 22.02.2019
- kapuśniak z kapusty kiszonej /500ml/
- ryż z cynamonem/300g/
- jogurt owocowy /150g/
 
 
 
SOBOTA 23.02.2019
- manna na rosole /500ml/
- ziemniaki/250g/
- skrzydełko pieczone /180g/
- buraczki /150g/
 
 
NIEDZIELA 24.02.2019
- zupa pomidorowa z ryżem /500ml/
- ziemniaki /250g/
- karkówka pieczona/180g/
- surówka z kapusty pekińskiej  /150g/
 
 
PONIEDZIAŁEK 25.02.2019
- zupa ogórkowa/500ml/
- risotto z sosem pomidorowym /300g/
- owoce /150g/
 
 
Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »