Menu Content/Inhalt
Strona Główna
- Szpitalna stołówka PDF Drukuj Email
Wpisał: Agata Ożyńska   

Szpitalna stołówka

 


W szpitalu powstała stołówka dla pracowników i osób z zewnątrz.


 Posiłki w naszej stołówce są zdrowe, smaczne, urozmaicone i niedrogie, przygotowane z najlepszych surowców przez wykwalifikowany personel kuchni szpitalnej.
Na chwilę obecną oferujmy Państwu obiady abonamentowe. Obiady składające się z zupy i drugiego dania. Sporządzane są tego samego dnia ze świeżych, wysokiej jakości surowców, są różnorodne pod względem zawartości produktów i składników odżywczych, pełnowartościowe i przyrządzone zgodnie z najnowszymi zaleceniami prawidłowego żywienia i technik kulinarnych.
 

Zdrowe żywienie to nasza pasja.


Oprócz spożywania posiłków w naszej stołówce proponujemy również pełnowartościowe obiady na wynos. Kuchnia szpitalna wydaje obiady każdego dnia od godz. 12:30 do 14:00.
Zasady pracy stołówki:
- Obiady wykupicie Państwo w kasie szpitalnej według obowiązującego cennika lub bezpośrednio u Koordynatora kuchni szpitalnej na dzień przed do godziny 9:00.
- Jadłospis układamy na 7 dni (od wtorku do poniedziałku), dostępny jest także w stołówce.
 

Więcej informacji:
Dietetyczka Renata Szyjka
(56) 677 26 49
(56) 677 26 75
 
 
     
 
 

Jadłospis tygodniowy

 
 
 

WTOREK 22.09.2020

- manna na rosole /500ml/

- ziemniaki  /250g/

- bitki wieprzowe /180g/

- fasolka szparagowa z bułką tartą /150g/

 

ŚRODA 23.09.2020

- zupa pomidorowa z makaronem /500ml/

- ziemniaki /250g/

- kaszanka zasmażana z cebulką /180g/

- ogórek kiszony /150g/

 

 

CZWARTEK 24.09.2020

- zupa jarzynowa /500ml/

- klops smażony /150g/

- kapusta kiszona zasmażana /150g/

 

 PIĄTEK 25.09.2020
- barszcz ukraiński /500ml/

- ziemniaki /250g/

- śledź w śmietanie /250g/

- kompot /200ml/

 

SOBOTA 26.09.2020

- zupa grochowa /500ml/

- ziemniaki /250g/

- gulasz mięsno-jarzynowy /300g/

 

NIEDZIELA  27.09.2020

- ryż na rosole /500ml/

- kotlet schabowy /150g/

- buraczki /150g/

 

PONIEDZIAŁEK 28.09.2020

- zupa koperkowa z makaronem /500ml/

- ziemniaki /250g/
- ryba smażona /150g/

- surówka z kapusty białej /150g/

 

 
 
 Uwaga!
Jadłospis w ciągu tygodnia może ulec zmianom!
Opracowała - Dietetyczka Renata Szyjka
 
 

Smacznego!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »